Gyermek csoport

Wu De Junior Napközis táborok 2019-ben:

Augusztus 5-9. Angol-kínai nyelvi- és harcművészeti előkészítő tábor

Augusztus 12-16. Angol-olasz nyelvi- és sporttábor

A tábor minden nap reggel 8-tól délután 4-ig tart, a tábor díja tartalmazza az ebédet, amit a Kiskakas Csárdában fogyasztunk el. Mindkét táborban minden nap lesz harcművészeti és képességfejlesztő sportfoglalkozás, illetve minden nap lesz angol és kínai vagy olasz játékos nyelvóra. Junior vizsgalehetőség augusztus 9-én 15:00-tól lesz.


 

Szeretettel várjuk az 5-10 éves gyermekeket kezdő junior csoportunkba! 

A foglalkozásokat heti kétszer, hétfőnként és szerdánként 16:45-től 17:25-ig tartjuk a Szegedi Radnóti M. Gimnázium (Szeged, Tisza Lajos krt. 6-8.) tornatermében.

A hétfői foglalkozás magyar nyelvű, itt kínai (kantoni) kifejezésekkel ismerkedhetnek meg a gyermekek.
A szerdai foglalkozáson angolul is elhangzanak az instrukciók és egyszerűbb kifejezések, így játékosan szoktatva a gyermekeket az angol nyelv gyakorlati használatához.

A foglalkozások során a gyermekek az önvédelmi alapokon túl megismerkednek a Wing Tsun kung-fu formagyakorlataival valamint játékos készség- és képességfejlesztő gyakorlatokkal. A gyakorlatok segítségével fejlődik az egyensúlyérzék, téri tájékozódás, koordinációs képesség, a figyelem és a koncentráció. Hangsúlyt helyezünk a vázizomzat erősítésére, az álló képesség javítására, valamint a helyes testtartás kialakítására. A gyakorlatok során kialakul az egészséges versenyszellem, együttműködés és egymásra odafigyelés. A cél az, hogy egy barátságos és biztonságos környezetben megtanulják tisztelni egymást, ráébredjenek saját értékeik fontosságára, magabiztosakká váljanak, merjenek álmodni és merjenek tenni álmaik elérése érdekében. Megtanulják, hogy ne kifogásokat, hanem megoldásokat keressenek.A harc részével csak érintőlegesen foglalkoznak, inkább a harcművészeti felkészítés áll a középpontban. Versenyek a Wing Tsun kung-fu stílusban nincsenek, junior vizsgákon bizonyíthatják a gyermekek tudásukat.

 

Az elméleti és gyakorlati oktatás eredményeképp a gyermekekben egy egészséges értékrend alakul ki, képesek lesznek megkülönböztetni a helyeset a helytelentől, a lényegeset a lényegtelentől. Az önvédelmi technikák és készségfejlesztő gyakorlatok segítségével már rövidtávon is egy nyugodt, mégis aktív életmódot alakíthatnak ki.

Mielőtt beíratnád gyermeked edzésre…

  • bizonyosodj meg róla, hogy hivatalos harcművészeti egyesület iskolájába tértetek-e be
  • kérdezd meg, hogy az oktató rendelkezik-e az oktatáshoz szükséges végzettséggel
  • érdeklődd meg, hogy az oktató  mióta gyakorolja, és mióta oktatja az adott stílust
  • kérdezd meg az oktató polgári foglalkozását, családi állapotát, hiszen ezek is sokat elárulnak arról, milyen értékeket közvetít tanításai során
  • nézz az oktató szemébe, beszélgess el vele, győződj meg arról, hogy rendelkezik-e azokkal az emberi kvalitásokkal, amiket egy harcművész mestertől elvársz.

 

JUNIOR CSOPORT GYIK (Gyakran Ismételt Kérdések)

Milyen ruhát kell vinni?

Kényelmes hosszú tréningnadrágot, fehér pólót és tornacipőt.

Meg lehet-e nézni egy foglalkozást?

Igen, bár azt szoktuk javasolni, hogy első alkalommal már álljon is be gyakorolni a gyermek, hogy valós tapasztalatot szerezhessen a gyakorlás során és legyen sikerélménye.

Mennyibe kerül?

4 és 8 alkalmas bérletet lehet váltani, amelyet 3 hónapig lehet felhasználni. A 4 alkalmas bérlet ára 4 000 Ft, a 8 alkalmas bérlet ára 7 000 Ft. Az első alkalom díjmentes. Fizetni vagy készpénzben a helyszínen, a foglalkozások elején lehet, vagy banki átutalással az egyesület bankszámlaszámára.

Honnan tudom, hogy érett-e már a gyermekem a kung-fu-ra?

Ki kell próbálni egy edzést. Ezt követően a szülő és az oktató megbeszélik a tapasztalatokat és közösen döntenek, hogy eljött-e már az ideje a kung-fu tanulásának.

A szülők bent maradhatnak-e az edzésen?

Az első foglalkozáson kérni szoktuk, hogy maradjanak bent a szülők - nézzék meg, hogy milyen egy foglalkozás, hogyan érzi magát gyermekük. A második foglalkozáson már csak a gyermekek maradnak, így szorosabb köteléket tudnak kialakítani csapattársaikkal és könnyebb őket önállóságra szoktatni. Az év során többször tartunk nyílt foglalkozásokat, ahol a szülők, nagyszülők megnézhetik, hol tart gyermekük a fejlődésben.