Chi-Kung

A chi-kung egy több ezer éves kínai módszer arra, hogy harmóniába kerülhessünk önmagunkkal, társainkkal és a természettel. A mai rohanó világban nagyon fontos, hogy képesek legyünk valóban megélni a lényeges pillanatokat, le tudjuk vezetni a bennünk felgyülemlő feszültséget, és fel tudjunk töltődni chi-vel, azaz életerővel. A chi-kung egy olyan légzésgyakorlat, melyben lassú mozgással és a tudatunk fókuszálásával elérhetjük a belső harmónia állapotát. Ennek hatására a hétköznapjaink is nyugodtabbá válhatnak, könnyebben tudunk döntést hozni, és a feladatainkra koncentrálni.

A Ba-duan-jin chi-kung gyakorlat

A Szegedi Wu De Iskola edzéseit chi-kung gyakorlattal fejezzük be, amely egy viszonylag könnyen megtanulható mozgássorozat lassú légzéssel végrehajtva. Levezetés és feltöltődés gyanánt gyakoroljuk, egy kemény edzés után kifejezetten jó lazító és nyújtó gyakorlat.
Si-je pekingi, xi'an-i és hong-kongi útjai során tanulta kínai mesterektől a tai-chi-chuan és chi-kung gyakorlatokat, melyeket azóta a szegedi diákoknak ad tovább.

A havi rendszerességű Chi-kung foglalkozások időpontjáról az iskolavezetőktől kaphat bővebb felvilágosítást!

Wang Changgui tai-chi-chuan és chi-kung mesterrel 2010-ben Pekingben