önkéntesek

Kötelező önkéntes munka: a Wu De Harcművészeti Egyesület Szegedi Iskolájában

Gimnazisták, szakközépiskolások figyelem! Bizonyára tudjátok, hogy ötven órás önkéntes munkát kell igazolnotok, ha érettségizni szeretnétek. 

Az eduline.hu-n megjelent cikk szerint azoknak, akik 2016. január 1-je után érettségiznek - tehát 2012 szeptemberében vagy később kezdték el a középiskolát -, ötven óra közösségi munkát kell végezniük, mivel ez az érettségi-bizonyítvány kiadásának feltétele. 

A szabályzet szerint az ötven órát három év alatt, a 9-11. osztályban kell teljesíteni: a munkát "tömbösítve" is el lehet végezni, és - ha az iskola engedélyezi - a nyári szünetben is lehet dolgozni. Csak olyan tevékenység számít, amelyért nem kaptok fizetést, társadalmilag hasznos, és valamelyik közösség javát szolgálja. Ez lehet egészségügyi, szociális és jótékonysági, oktatási, kulturális és közösségi, környezet- és természetvédelmi, polgári és katasztrófavédelmi munka, illetve közös sport és szabadidős tevékenység óvodáskorú, sajátos nevelési igényű gyermekekkel, idős emberekkel.

A Wu De Harcművészeti Egyesület Szegedi Iskolájában a heti rendszerességű junior foglalkozásokra, illetve az augusztus 6-10 között megrendezett junior napközis táborba is szeretettel várjuk önkéntesek jelentkezését. Egyesületünk az Emberi Erőforrások Minisztériumánál regisztrált önkéntesek fogadására jogosult hely. A junior napközis táborban összesen 45 óra önkéntes munkát tudunk nektek leigazolni, a táborban való részvétel előfeltétele 5 junior foglalkozáson való önkéntes munka. A részletekről érdeklődjetek az egyesület elnökénél, Kovács Eszternél!