Iskolánk története

Iskolánk története

Si-Je Kovács Eszter 1999 szeptemberében nyitotta meg Szegeden Wing Tsun kung-fu iskoláját, gyermekeknek és felnőtteknek, Magyarország legrégebbi kung-fu egyesületének tagjaként. A Wing Tsun kung-fu technikák mellett a nevelésre is nagy hangsúlyt helyezett Si-Je, az elméleti oktatás is szerves részét képezte az edzéseknek.

Si-Je a kezdő csoportot oktatja (Szeged, 2000)

Egy év elteltével indult el az első női önvédelmi csoport, ahol a hölgyek egy női oktatótól tanulhatták az önvédelem technikai és taktikai elemeit. Si-Je 2001-ben kapta meg kínai nagymesterétől az első mesterfokozatot, majd 2007-ben, a negyedik mesterfokozat megszerzésével a világszövetség legmagasabb fokozatú női mesterévé vált.

Si-Je Kovács Eszter (Szeged, 2002)

Az edzések részét képezte a chi-kung is, a diákok és a mesterek az edzések végén együtt gyakorolták a lassú mozgással összekötött légzőgyakorlatokat. Si-Je 2007-ben indította az első chi-kung csoportot, ahol a Kínában tanult chi-kung gyakorlatokat és a hozzájuk kapcsolódó filozófiát adta át diákjainak.

Kína, 2010

Kína, 2012

2010-ben és 2012-ben Si-Hing Dr. Kovács Milán is elkísérte Si-Je-t Kínába, ahol együtt mélyítették kung-fu tudásukat hong-kongi mesterek segítségével. Si-Je 2016-ban alapította meg a Wu De Harcművészeti Egyesületet, ahol a harci technikák és a hozzájuk kapcsolódó elméletek mellett a wu-de, azaz a harci erények is nagy szerepet kapnak a tanítás során. Gyermekeket és felnőtteket is oktatnak, rendszeresen tartanak női önvédelmi tanfolyamokat, harci és földharc edzéseket, chi-kung tanfolyamokat. A diákoknak évente többször lehetőségük nyílik a technikai napokon és a nyári táborban bővíteni tudásukat, valamint vizsgán bizonyítani az elért tudásszintet. Az iskola vezetőinek célja a hatékony önvédelmi technikák átadása mellett a gyermekek erkölcsi nevelése, útmutatás a fiataloknak, valamint ízületerősítő és egészségmegőrző mozgások tanítása lényegében minden korosztály számára.